Home   /   Bieren wereldwijd   /   Bier in Slowakije

Bier in Slowakije

In Slowakije is bier bijna net zo populair als in buurland Tsjechië, niet verwonderlijk aangezien beide landen vroeger samen een land vormden. Het bekendste bier uit Slowakije is Zlatý Bažant, eigendom van Heineken. Heineken heeft sowieso een grote aanwezigheid, biermerken Heineken, Desperado en Strongbow zijn op veel plaatsen in Slowakije te koop. U kunt allerlei bieren proeven als u in Slowakije bent, maak hiervan gebruik omdat u buiten de landsgrenzen weinig Slowaakse bieren zult aantreffen. Zlatý Bažant is het meest geëxporteerde bier uit Slowakije, in Noord-Amerika (Verenigde Staten en Canada) worden het bier verkochte onder de naam Golden Pheasant, de Engelstalige vertaling van Zlatý Bažant. De Nederlandse vertaling is goudfazant. Zlatý Bažant 12%, een pils met een alcoholpercentage van 4,7%, is het populairste bier van Zlatý Bažant. In Slowakije hebben de meeste bieren een alcoholpercentage tussen 3,8% en 5,0%. Laat u overigens niet verrassen door de percentages op de bieretiketten, dit geeft het stamwortgehalte (gravity scale) aan, niet het alcoholpercentage.

Brouwerijen en bieren in Slowakije

– Heineken Slovensko, eigendom van Heineken – 

Bieren: Zlatý Bažant (Hurbanovo), Corgoň, Kelt, Martiner, Maurus, Gemer.
Al het bier wordt gebrouwen in Hurbanovo, gesitueerd in het zuidwesten van Slowakije. In 2003 besloot Heineken de brouwerij van Martiner in Martin te sluiten, in 2004 volgde de brouwerij van Corgoň in Nitra. Heineken verkoopt ook Tsjechische bieren in Slowakije, namelijk Krušovice (Krušovice) en Starobrno (Brno).

– Pivovary Topvar, eigendom van Asahi Group Holdings – 

Bieren: Topvar, Šariš, Smädný Mních.
De brouwerij is gevestigd in Veľký Šariš, in het oosten van Slowakije. Šariš is het meest gedronken bieren in het oosten van Slowakije.

– Pivovar Steiger –

Bieren: Steiger (Vyhne), Stein (Bratislava), Sitnan
De bieren van Pivovar Steiger worden gebrouwen in Vyhne. De brouwerij ligt op slechts 14 kilometer afstand van Pivovar ERB.

– Pivovar ERB –

Bieren: ERB (Banská Štiavnica)
De historische binnenstad van Banská Štiavnica staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Banská Štiavnica is ook bekend van de mijnbouw. Eduard Rada is naamgever van ERB (Eduard Rada Breweries), de brouwerij startte in 2010.


Tags


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn en uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"E-mailadres niet geldig","url":"Website is niet geldig","required":"Verplicht veld ontbreekt"}

Meer bieren wereldwijd

Bier in Slowakije

Bier in Slowakije

Bier in Colombia

Bier in Colombia
>