Home   /   Bieren wereldwijd   /   Bier in Colombia

Bier in Colombia

De acht meest gedronken biermerken zijn achtereenvolgens Aguila (+ Aquila Light), Andina (+Andina Light), Club Colombia, Poker, Pilsen, BBC Bogota Beer Company, Costeña en Costeñita. Zes van deze acht merken worden gebrouwen door Cervecería Bavaria, eigendom van AB Inbev. Zij zijn met afstand marktleider in Colombia met een marktaandeel van ruim 95%. Dit marktaandeel is gedaald door de komst van Andina in 2019.

Een minder bekend biertje dat ook veel in Colombia wordt verkocht is Tagus uit Portugal. De grootste supermarktketen in Colombia is Grupo Éxito, zij hebben een eigen huismerk genaamd Prima Cerveza. Naast bier is Aguardiente of gauro ook erg populair in Colombia, dit wordt vaak verkocht in pakken en als shots gedronken.

In Colombia zijn tegenwoordig veel microbrouwerijen, met name in de hoofdstad Bogota. Een kleine brouwerij in het noorden van Colombia is Nevada Cerveceria, gevestigd aan de voet van de Sierra Nevada, tegenover Finca La Victoria coffee farm. Vanaf het nabijgelegen Minca is het een uur lopen of u kiest voor de motortaxi. De brouwerij is bekend van de uitmuntende bieren en prachtige etiketten.

Colombiaanse brouwerijen

Cervecería Bavaria, eigendom van AB Inbev
Merken:
Aguila, Club Colombia, Poker, Pilsen, Costeña, Costeñita.

De brouwerij werd in 1890 opgericht door de Duitser Leo S. Kopp als Kopp’s Bavaria. In 2005 werd de brouwerij overgenomen door SAB Miller, in 2016 werd SAB Miller overgenomen door AB Inbev, sindsdien is Bavaria Brewery onderdeel van AB Inbev. Het hoofdkantoor van Bavaria Brewery is gevestigd in de hoofdstad Bogota. Aguila is vooral populair in Bogota en Barranquilla, Pilsen in Medellin en Poker in Cali. Club Colombia het premium merk, Costeña en Costeñita worden het minst gedronken. Costeña Bacana wordt gebrouwen met op de achtergrondmuziek, wat dat van invloed heeft op de smaak is niet duidelijk. Een marketing stunt…

Central Cervecera de Colombia (CCC), deels eigendom van Heineken
Merken:
Andina

De 3 miljoen hectoliter brouwerij is gevestigd Sesquilé, op 60 kilometer afstand van Bogota. Central Cervecera de Colombia (CCC) is een joint venture tussen Cervecerías Unidas (CCU) uit Chili en Postobón uit Colombia. Het biermerk Andina probeert sinds de introductie in 2019 de concurrentie aan te gaan met Aguila en Club Colombia van Cervecería Bavaria (AB Inbev). De brouwerij brouwt niet alleen Andina, maar ook merken van bierconcerns Heineken en Molson Coors. Dit zorgt ervoor dat deze bierconcerns veel geld besparen, omdat ze veel minder bier hoeven te importeren.

Bogota Beer Company (BBC)
Merken:
BBC Bogota Beer

De brouwerij is gevestigd in Bogota en bekend als de grootse van de kleine brouwerijen in Colombia.BBC Bogota Beer Company heeft veel eigen bars, met name in Bogota. De vergelijking met Brewdog uit Schotland is daarom snel gemaakt. Bovendien zijn de bieren van BBC Bogota Beer Company verkrijgbaar in de meeste supermarkten.


Tags


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn en uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"E-mailadres niet geldig","url":"Website is niet geldig","required":"Verplicht veld ontbreekt"}

Meer bieren wereldwijd

Bier in Mexico

Bier in Mexico

Bier in Polen

Bier in Polen
>