Home   /   Bieren wereldwijd   /   Bier in Hongarije

Bier in Hongarije

In Hongarije hebben de mensen natuurlijk niet alleen trek/honger (hungary), ook dorst. Van oudsher heeft het land meer een wijncultuur dan een biercultuur, al is daar er wel het een ander veranderd. In Hongarije is zowel wijn, bier als ook likeur populair. Unicum is overigens de bekendste likeur uit Hongarije. Bier van nationale en internationale oorsprong zijn allebei populair in Hongarije, de meest gedronken Hongaarse bieren zijn Dreher, Arany Ászok. Kőbányai, Borsodi en Soproni. Op etiketten worden vaak de bierstijlen benoemd, bekende voorbeelden zijn ászok / világos (lager) en barna (bruin). De Tsjechische bieren Pilsner Urquell, Staropramen en Budweiser Budvar zijn bijzonder populair in Hongarije.

Als u in Hongarije bent, houd er dan rekening mee dat proosten in tegenstelling tot andere Europese landen niet gebruikelijk is. Dit wordt gedaan of beter gezegd niet gedaan (het proosten) ter ere van de 13 Martelaren van Arad, generaals van het Hongaarse leger die op 6 oktober 1849 in de stad Arad werden geëxecuteerd door het Oostenrijkse leger. Heel strikt worden deze regels trouwens niet genomen door de jongere bevolking in Hongarije

Brouwerijen en bieren in Hongarije

– Dreher Sörgyárak Zrt., eigendom van Asahi Group Holdings –

Bieren: Dreher (Boedapest), Arany Ászok, Kőbányai.
De brouwerij bevindt zich in het oosten van Boedapest, in Kőbánya District X, het tiende district van Boedapest. Het bier van Dreher kunt u herkennen aan de groene kleur, de alcoholvrije variant Dreher 24 heeft een blauw etiket. In 2019 veranderde de naam van het meest verkochte bier Dreher Classic in Dreher Gold. De vertaling van Arany Ászok is Golden Aces (Engels) of gouden azen. Geen enkele van deze bieren smaakt bijzonder goed.

– Borsodi Sörgyár Rt., eigendom van Molson Coors –

Bieren: Borsodi
De brouwerij Borsodi is gesitueerd in Bőcs in het noordoosten van Hongarije nabij Miskolc, de derde stad van Hongarije. Borsodi is in Hongarije ook verantwoordelijk voor de distributie en verkoop van veel andere bieren, zoals Staropramen (Molson Coors), Beck’s en Stella Artois (AB Inbev).

– Heineken Hungária Zrt., eigendom van Heineken –

Bieren: Soproni, Steffl, Arany Fácán.
Soproni Klasszikus en Soproni IPA zijn de meest gedronken bieren van de brouwerij, over de IPA wordt zeer positief gesproken door bierkenners. Arany Fácán is vertaald in het Nederlands goudfazant, het populairste bier uit Slowakije (Zlaty Bazant) betekent ook goudfazant en is ook eigendom van Heineken.
https://www.heinekenhungaria.hu/en/brands/beers

– Pécsi Sörfőzde –

Bieren: Pécsi Sör, Szalon Világos Sör
In de stad Pécs (150.00 inwoners) is Pécsi Sör populair bij jongeren in kroegen en bars.


Tags


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn en uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"E-mailadres niet geldig","url":"Website is niet geldig","required":"Verplicht veld ontbreekt"}

Meer bieren wereldwijd

Bier in Oostenrijk

Bier in Oostenrijk

Bier in Colombia

Bier in Colombia
>