Home   /   Bieren wereldwijd   /   Bier in Mexico

Bier in Mexico

In Mexico drinken de mensen in de vrije tijd graag bier en tequila, de nationale drank gemaakt van agave. De Mexicaanse biermarkt wordt gedenomineerd door de twee grootste bierondernemingen in de wereld, namelijk AB Inbev (via Grupo Modelo) en Heineken (via Cervecería Cuauhtémoc Moctezuma), zij hebben ruim 90% van de biermarkt in handen. De meest verkochte biermerken in Mexico zijn Corona Extra, Modelo, Pacífico Clara, Victoria, Dos Equis, Santa Clara, Tecate en Sol. De biermerken Corona (AB Inbev) en Sol (Heineken) lijken qua smaak veel op elkaar, het zijn prima biertjes voor in de felle Mexicaanse zon.

Bier in Mexico is over het algemeen van uitstekende kwaliteit, zeker in vergelijking met andere landen in Latijns-Amerika. Er wordt ook veel bier geëxporteerd, met name naar de Verenigde Staten en vooral Corona en Modelo. Corona bier is in Mexico minder populair dan veel buitenlanders denken. Light bieren zijn overigens niet populair in Mexico, dat in tegenstelling tot de VS.

In Mexico komt het voor dat bier wordt geserveerd met een stukje limoen of citroen in de hals van de fles, vooral bij Corona. Dit wordt gedaan om insecten eg te houden bij het bier, niet om de smaak te beïnvloeden. Om welke reden dan ook is dit gebruik overgewaaid naar andere landen, terwijl het daar geen functie dient.

Cervecería Insurgente is een bekende microbrouwer in Tijuana (Baja California), zij brouwen heerlijke bieren die u o.a. kunt proberen in Insurgente Tap Room in het centrum van Tijuana (Zona Centro).

Populair in het noorden van Mexico:
Tecate (2,82 Untappd)
Carta Blanca (2,92 Untappd) vooral in Monterrey

Populair in het westen:
Pacífico Clara (3,14 Untappd)
Estrella Jalisco (3,11 Untappd)

Populair in het oosten / Yucatan:
Montejo (2,89 Untappd)
León (3,10 Untappd)

Populair in Mexico-Stad:
Modelo Especial (3,09 Untappd)
Modelo Negra (3,29 Untappd)

Grupo Modelo (marktaandeel van 58%), eigendom van AB Inbev

Bieren, de 7 grootste biermerken:
Corona, Modelo, Pacífico, Victoria, Estrella Jalisco, Montejo en León.
Aantal brouwerijen:
8, in 2019 is de achtste brouwerij van Grupo Modelo in Mexico geopend in Apan (Hidalgo).
Algemeen:
De brouwerij werd opgericht in 1925 in Mexico City, de eerste bieren die werden gebrouwen waren Corona en Modelo. De meest gedronken bieren van Modelo zijn Modelo Especial en Modelo Negra. Pacífico Clara en Victoria zijn minder bekend dan Corona en Modelo, maar qua smaak van betere kwaliteit.

Cervecería Cuauhtémoc Moctezuma, eigendom van Heineken

Bieren, de 7 grootste biermerken:
Carta Blanca, Dos Equis, Tecate, Sol, Bohemia, Indio en Superior.
Aantal brouwerijen:
9, o.a. in Monterrey, Orizaba en Tecate.
Algemeen:
De brouwerij is ontstaan uit een fusie tussen Cervecería Cuauhtémoc (opgericht in 1890, Monterrey in Nuevo León) en Cervecería Moctezuma (opgericht in 1890, Orizaba in Veracruz). Cervecería Cuauhtémoc is bekend van het biermerk Carta Blanca, Cervecería Moctezuma is bekend van het biermerk Dos Equis. De meest gedronken bieren van Dos Equis zijn Dos Equis Lager Especial en Dos Equis Ambar (een aanrader!). Bierkenners zijn over het algemeen ook zeer te spreken over Bohemia Clásica.


Tags


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn en uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"E-mailadres niet geldig","url":"Website is niet geldig","required":"Verplicht veld ontbreekt"}

Meer bieren wereldwijd

Bier in Tsjechië

Bier in Tsjechië

Bier in Brazilië

Bier in Brazilië
>