Home   /   Bieren wereldwijd   /   Bier in Argentinië

Bier in Argentinië

Bier in Argentinië

Argentinië is het land van de heerlijke steaks en rode wijn (Malbec). Bier uit Argentinië is veel minder bekend, maar dat wil niet zeggen dat Argentijnen geen biertje lusten, integendeel. Het prachtige land in Argentinië telt vier biermerken die overal beschikbaar zijn en overal worden gedronken, te weten Quilmes, Schneider, Imperial en Patagonia. Internationale biermerken die ook veel gedronken worden door Argentijnen zijn Budweiser, Miller, Heineken, Grolsch, Brahma (uit Brazilië, AB Inbev) en Stella Artois (uit België, AB Inbev).

Quilmes bier is afkomstig uit Quilmes, iets ten zuidoosten van Buenos Aires. Quilmes is om die reden het meest populaire bier in de hoofdstad van Argentinië. Shirtsponsoring van Boca Juniors en River Plate, de twee grootste voetbalclubs van Buenos Aires, heeft daarin ook een rol gespeeld. Een ander biermerk afkomstig uit dezelfde brouwerij is Andes, met name populair in Mendoza en omstreken Het premium biermerk is Patagonia, met iets meer body en smaak dan Quilmes.

Enkele bieren zijn in 2018 van eigenaar verander. Na de overname van SAB Miller door AB Inbev in 2016 moest AB Inbev van de Argentijnse overheid verplicht enkele biermerken afstoten, omdat anders het marktaandeel in Argentinië te groot zou zijn. Zonder tussenkomst zou volgens de autoriteiten het marktaandeel van AB Inbev zijn gestegen tot 85%. In 2018 werden Isenbeck, Dioasa, Norte, Iguana en Baltica overgenomen door CCU Compania Cervecerias Unidas, deze onderneming is voor 60% in handen Quiñenco SA en Heineken Chile.

Cervecería y Maltería Quilmes, eigendom van AB Inbev
Bieren:
Quilmes, Patagonia, Andes en Bajocero.
Aantal brouwerijn:
5 macrobrouwerijen + 1 microbrouwerij in Bariloche (Cerveza Patagonia - Microcervecería Bariloche)
Quilmes Cristal is het meest gedronken bier van de brouwerij.

CCU Compania Cervecerias Unidas, deels eigendom van Heineken
Bieren:
Schneider (afkomstig uit Santa Fe), Imperial, Isenbeck, Santa Fe, Salta, Palermo, Cordoba, Bieckert en OtroMundo (craft beer)
5 macrobrouwerijen in Luján, Ciudadela (Buenos Aires Province), Santa Fe, Salta en Allen/Neuquén.

Als u geïnteresseerd bent in craft beers dan is Bariloche in Patagonië de plek waar u moet zijn! In en rond deze stad zjn veel microbrouwerijen. Het bekendste craft beer uit Argentinië is zonder twijfel Antares, in 1998 opgericht door Mariana, Leo en Pablo uit Mar del Plata. De brouwerij verkoopt bieren in heel Argentinië en heeft eigen brewpubs en beergarten in Argentijnse steden, daarnaast ook verkrijgbaar in de horeca en supermarkten. Een heel bijzonder biertje van Antares is Atlántica (5% alcohol) gemaakt met water uit de zee.


Tags


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn en uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"E-mailadres niet geldig","url":"Website is niet geldig","required":"Verplicht veld ontbreekt"}

Meer bieren wereldwijd

Bier in Brazilië

Bier in Brazilië

Bier in Panama

Bier in Panama
>