Home   /   Bieren wereldwijd   /   Bier in Peru

Bier in Peru

De bekendste drank uit Peru is zonder twijfel Pisco en de bekendste cocktail Pisco Sour (met eiwit). Pisco is bekend over de hele wereld, dit geldt niet voor de bieren uit Peru. Toch is bier erg populair bij de locals. De biermarkt in Peru is bijna volledig in handen van een onderneming, te weten Cervecería Backus y Johnston. De situatie lijkt wat dat betreft op Costa Rica, waar Florida Bebidas een monopolie heeft. Cervecería Backus y Johnston is eigendom van bierconcern AB Inbev. Backus brouwt de volgende Peruaanse bieren Cusqueña, Cristal, Pilsen Callao, Pilsen Trujillo, Arequipeña, Golden en San Juan. In Peru heeft iedere regio een eigen bier, in Cusco drinkt men Cusqueña, in Lima Cristal, in Callao Pilsen Callao, in Trujillo Pilsen Trujillo, in Arequipa Arequipeña en in het Amazonegebied San Juan. In september 2020 kondigde Heineken de overname aan van het biermerk Tres Cruces, eigendom van AJE Group. In Peru is momenteel 95% van de biermarkt in handen van AB Inbev (Backus), de overige 5% wordt gedeeld door Heineken (Tres Cruces) en microbrouwerijen. Buitenlandse bieren die u bijna overal kunt kopen in Peru zijn Corona, Miller en Heineken.

De meest gedronken bieren in Peru zijn Cusqueña Dorada, Cristal en Pilsen Callao, van deze drie bieren wordt Cusqueña Dorada over algemeen beschouwt als het lekkerste bier. Cusqueña is beschikbaar in verschillende varianten, de bekendste zijn Dorada (lager – pale), Negra (lager – dark), Roja (lager – red) en Trigo (hefeweizen).

Net als in andere landen groeit ook in Peru de populariteit van craft beer, ook al is het om in het land terrein te winnen door het monopolie van Backus. Enkele bekende microbrouwerijen zijn Cerveza Candelaria, Cervecería Barbarian en Cervecería Sierra Andina, de bieren van deze brouwerijen koopt u in de grote supermarkten in het land. Dit zijn enkele voorbeelden van microbrouwerijen met uitstekende bieren.

Brouwerijen in Peru

Cervecería Backus y Johnston, eigendom van AB Inbev

Het hoofdkantoor is gevestigd in Lima.
Bieren:
Cusqueña, Cristal, Pilsen Callao, Pilsen Trujillo, Arequipeña, Golden (80% maïs en 20% gerst), San Juan (The natural flavor of the jungle). San Juan is het favoriete bier van Pucallpa, een stad in de jungle van Peru.
Brouwerijen:
Planta Arequipa, Planta Ate (Lima), Planta Cusco, Planta Motupe (tussen Chiclayo en Piura), Planta San Juan (Pucallpa,), Planta San Mateo (Lima, voor non-alcoholische dranken)

AJE Group, biermerk Tres Cruces is eigendom van Heineken

Het hoofdkantoor is gevestigd in Lima.
Bieren:
Tres Cruces


Tags


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn en uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"E-mailadres niet geldig","url":"Website is niet geldig","required":"Verplicht veld ontbreekt"}

Meer bieren wereldwijd

Bier in Brazilië

Bier in Brazilië

Bier in Peru

Bier in Peru
>